Változás Műhely

Miért van szüksége minden nőnek az Aviva módszerre?

2017. május 06. - Jancsurák Kriszti

Az önismeret első lépése, hogy tested működésével tisztában légy. Csak akkor tudod megélni nőiességed a maga teljességében, ha megérted és elfogadod szervezeted működését.

Ez egy csodálatos felfedező út, ahol kapcsolatot teremthetsz tested természetes funkcióival és megérezheted mire van igazán szüksége ahhoz, hogy kiegyensúlyozottan működjön.

Az Aviva torna egy olyan módszer, aminek segítségével kialakíthatod ezt a fontos kötődést a testeddel. Speciális beszorító és ellazító gyakorlatai támogatják a női szervek működését és beindítják a szervezet öngyógyító folyamatait

Ha szeretnéd megtanulni a tornát vagy személyre szóló, kifejezetten a Te egészségügyi helyzeteddel kapcsolatos bővebb információt kérni, KATT IDE , írj a jancsu@gmail.com címre, vagy hívd a +3670-386-7111 számot. 

shutterstock_75459799.jpg

Az Aviva torna egy olyan mozgásforma, amit kifejezetten egészségügyi problémák megelőzésére és megoldására fejlesztett ki Aviva Gabriella Steiner, egy magyar származású fizikoterapeuta.

A torna speciális beszorító és ellazító gyakorlatai támogatják a méh és a petefészek  működését, egyensúlyba hozzák a hormonszintet. Egyedülálló hatást gyakorolnak a belső elválasztású mirigyek működésére, ezért gyakran hormontornának is nevezik.

Az Aviva torna hatásos gyógyír nőgyógyászati és urológiai betegségek megszüntetésére, meddőség kezelésére és olyan hormonális eredetű problémák megoldására, mint pl. a pajzsmirigy, mellékvese és hipofízis működési zavarai, kellemetlen változókori tünetek vagy súlytöbblet.

Ez a mozgásfajta természetes megoldást kínál nőknek és férfiaknak egyaránt arra, hogy szervezetük öngyógyító folyamatait beindítsák és egészségi állapotuk javítását saját kézbe vegyék.

Ha szeretnéd megtanulni a tornát vagy személyre szóló, kifejezetten a Te egészségügyi helyzeteddel kapcsolatos bővebb információt kérni, KATT IDE , írj a jancsu@gmail.com címre, vagy hívd a +3670-386-7111 számot. 

 dsc_3705.jpg

Maga a torna csak egy része az Aviva módszer komplex eszköztárának, ami tartalmazza a helyes légzés, testhasználat és táplálkozás tanítását is. Egy hivatalosan képzett Aviva módszer oktató tehát a tornagyakorlatok átadása mellett hasznos és személyre szóló életmód tanácsokkal is ellátja a gyakorlókat, annak érdekében, hogy a gyógyulás illetve célunk elérése minél gyorsabb és hatékonyabb legyen.

 

Gyakorlatok:

A tornagyakorlatok célja, hogy az úgynevezett „Dolgozó Zónában”, ami combközéptől köldökig tart, felserkentse a vérkeringést, miközben aktivál olyan belső elválasztású mirigyeket, mint pl. a pajzsmirigy, csecsemőmirigy vagy az agyalapi mirigy. Ezt dinamikus medencebillentésekkel, csípőforgatásokkal, a kézfejek beszorításával és elernyesztésével illetve az akupresszúrás pontok aktív masszírozásával éri el.

Az Aviva torna abban különbözik a PC izmok erősítésétől, hogy míg az előbbi a gátizmok mozgatására koncentrál, az Aviva gyakorlatok a teljes testet átmozgatják, serkentik a vérkeringést és erősítik az izomzatot is nyaktól a lábujjakig.

 

Hatásmechanizmus:

Az alhasi izmok, a medence, a gát, a farizmok, a lapockák közötti izmok és a nyak speciális megmozgatásával húzásával az Aviva torna:

- fokozza az artériás vérkeringést, így több vitamin és hormon jut az alhasi szervekbe és a " Dolgozó zónába"

- serkenti a vénás vérkeringést, aminek köszönhetően a felesleges anyagcseretermékek, salakanyagok és szén-dioxid eltávolítása felgyorsul

- az izmok feszítésével és ellazításával masszírozza, munkára készteti a belső elválasztású mirigyeket

- aktiválja a nyirokrendszeri keringést

- erősíti az alhasi és kismedencei izomzatot és regenerálja a kötőszöveti rendszert

- stimulálja a bőrfelszíni reflexpontokat

 Ha szeretnéd megtanulni a tornát vagy személyre szóló, kifejezetten a Te egészségügyi helyzeteddel kapcsolatos bővebb információt kérni, KATT IDE vagy írj a jancsu@gmail.com címre, vagy hívd a +3670-386-7111 számot. 

1000x350-1000x288_1.png

Mire jó a rendszeresen végzett Aviva torna:

NŐKNEK

 • Hormonháztartás egyensúlyba hozására
 • Pajzsmirigy alul- és túlműködés kezelésére, TSH beállítására
 • Menstruáció: fájdalmak megszüntetésére, enyhítésére és a ciklus rendezésére (havi rendszerességű, fájdalommentes, normális vérzéssel járó 3-5 napos menstruáció elérésére)
 • Petefészekciszta, policisztás ovárium szindróma (PCOS), mióma, polip vagy klimax tüneteinek enyhítésére, megszüntetésére
 • Peteérés elősegítésére, ovuláció serkentésére
 • Petevezeték elzáródásának, szűkületének oldására, átjárhatóság elősegítésére
 • Vetélés utáni erőnlét és fogamzó képesség visszaszerzésére
 • Hormonális eredetű súlytöbblet esetén az optimális testsúly elérésének és megtartásának segítésére
 • Az indokolatlan tejelválasztás megszüntetésére, illetve szoptatás idején a tejmennyiség optimalizálására
 • Terhesség alatt és terhesség után a vizelettartási problémák eseteire külön gyakorlatsorok léteznek a megfelelő hatások elérésére
 • A menopauzával járó hormonális változásokon való átsegítésre, hőhullámok és egyéb kellemetlen tünetek megszüntetésére
 • Saját belső hormonháztartás serkentésével a hormonszint normalizálására, a hangulat javítására és energikusabbá válásra
 • Inszemináció és lombikprogram előtt a beavatkozások sikerességének támogatására, a hormonkezelések mellékhatásainak mérséklésére
 • Nőgyógyászati műtétek előtt, a regenerálás támogatására

 

FÉRFIAKNAK

 • Prosztatagondok, prosztatamegnagyobbodás megelőzésére, a kialakult tünetek csökkentésére
 • Vizelettartási problémák kialakulásának megelőzésére, megszüntetésére
 • Ülő életmód ellensúlyozására
 • Vérkeringés fokozására
 • Emésztési problémák, székrekedés kiegészítő terápiájaként, az életminőség javítására

 Ha szeretnéd megtanulni a tornát vagy személyre szóló, kifejezetten a Te egészségügyi helyzeteddel kapcsolatos bővebb információt kérni, KATT IDE vagy írj a jancsu@gmail.com címre, vagy hívd a +3670-386-7111 számot. 

 

A gyakorlatokat egy 4 órás tanfolyamon sajátíthatod el és utána gyakorló órákon közösségben, vagy akár önállóan, otthon is végezheted őket.

A tanfolyam részvételi díja 15 000Ft/fő, melyet 2 részletben fizethetsz be.

 

Következő tanfolyam időpontok:

 • október 13, szombat, 9:00-13:00 
 • október 20, szombat, 9:30-13:30  
 • október 26, péntek, 17:00-21:00
 • október 27, szombat, 9:30-13:30

A tanfolyamok helyszíne: 

- okt 20, 26, 27: Budavári Művelődési Ház, 1011 Budapest, Bem rakpart 6. (Batthyány tértől 700 méterre)

- okt 13: Mantra Jógastúdió, 1027 Budapest, Margit krt. 31-33. (Mechwart liget mellett)

Ha szeretnéd megtanulni a tornát vagy személyre szóló, kifejezetten a Te egészségügyi helyzeteddel kapcsolatos bővebb információt kérni, KATT IDE vagy írj a jancsu@gmail.com címre, vagy hívd a +3670-386-7111 számot. 

 

Várlak szeretettel az órákon! :) 

Jancsurák Kriszti

11111044_10152988832963315_8139931333175908029_n.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valtozasmuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr9112484613